Jak tohle vyřešit a předejít nechtěnému krytí ?

| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| Larissa 

| 

| Předmět: Jak tohle vyřešit a předejít nechtěnému krytí ? 
  Přitlapkováno: 4. 12. 2008 10:25:24 |   |  
				| 
 |  
				| Hezký den všem, prosím o radu s koťaty. Mám kourka z útulku, je to takový nenajedený drobek, na konci prosince mu bude 7 měsíců a také mám kočičku Mainskou mývalí, která je o měsíc mladší.
 Kocourka bych chtěla kastrovat co nejpozději, je to takový drobek, ale netuším, co mám dělat s kočičkou proto, abych neporpásla její první mrouskání a kocourek mi jí nenakryl. Lze to řešit nějakou antikoncepcí ještě před prvním mrouskáním ? Přiznám se, že nějak tápu a netuším, jak to vyřešit. Za případné rady děkuji.
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Lenka V. 

| 

| Předmět: Re: Jak tohle vyřešit a předejít nechtěnému krytí ? 
  Přitlapkováno: 4. 12. 2008 15:29:04 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Larissa napsal: |  	  | Hezký den všem, Kocourka bych chtěla kastrovat co nejpozději, je to takový drobek, ale netuším, co mám dělat s kočičkou proto, abych nepropásla její první mrouskání a kocourek mi jí nenakryl. Lze to řešit nějakou antikoncepcí ještě před prvním mrouskáním ? .
 | 

Já bych po vlastních zkušenostech, kdy jsem si takhle prakticky pro chov odrovnala dvě své chovatelsky velmi cenné kočky, už antikoncepci kočce, která nerodila, nikdy nedala. V sedmi měsích můžete kocoura naprosto klidně vykastrovat to bych považovala za nejlepší řešení téhle situace. Však on doroste i vykastrovaný, nebojte se, to mu nijak neublíží. Na rozdíl od toho - hormonální antikoncepce je u koček vždycky trochu hra s ohněm ...
 www.burmilla.snadno.eu
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| AngelikadeSance 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 4. 12. 2008 16:33:24 |   |  
				| 
 |  
				| Souhlasím s Lenka V. 
 Antikoncepci také nedoporučuji, při opakovaném podávání může dojít k zánětům dělohy.
 Mrouskání určitě nepřehlédnete, to poznáte. Pokud se však bojíte, doporučuji buď kastraci, jak píše p. Lenka nebo kocourka po dobu Vaší nepřítomnosti zavírat a pouštět jen když budete moci kočičky hlídat.
 Pěkný den
 D.
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

|  |